Две нови специалности в Спортното училище в Кюстендил
Две нови специалности в Спортното училище в Кюстендил / netinfo

Две нови специалности иска да предложи за новата учебна година Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил.

"За първи път ще правим прием след 8 клас, като плановете са ни да обучаваме- пом. треньор по вид спорт и помощник фитнес инструктор, в трите отделни елемента- културизъм, бодибилдинг и фитнес за жени. След 12- ти клас учениците ще получат удостоверение за завършено професионално образование", каза пред Дарик директорът на училището Любомир Анчев.

За новата учебна година, в училището се предвижда още прием след завършен 4- ти и 5- ти клас. Очаква се одобрението на Министерството на физическото възпитание и спорта и Министерството на образованието и науката.

"Имаме подкрепата на Община Кюстендил, Регионалния инспекторат по образованието и регионалния отговорник на Министерството на спорта Борислав Кипров. В паралелките след 4 и 5- ти клас ще се приемат  момичета в спортовете- художествена гимнастика, волейбол и борба, и момчета в спортовете- футбол, борба и карате. Ще направим специална презентация на училището и се надявам да привлечем ученици от цялата област, както и от съседните Благоевградска и Пернишка области", каза още Любомир Анчев. В плановете на училището е и увеличаване на местата в общежитието, където в момента са настанени 45 ученици.