Дупничани ще строят паметник на Христаки Павлович
Дупничани ще строят паметник на Христаки Павлович / netinfo

Инициатива за изграждане на паметник на бележития дупничанин Христаки Павлович в Дупница и паметни плочи с имената на всички загинали дупничани в Балканската и Междусъюзническата войни, обяви председателят на Инициативния комитет в подкрепа на Георги Първанов за втори мандат Илия Близнаков. Това стана по време на честването на Съединението в Дупница, на местността "Кулата".

“Благословията и съгласието си за това начинание даде и  кмета Първан Дангов и съм убеден, че той ще бъде записан в историята на този град като човекът, който не разрушава и не продава, а съгражда и почита националните личности и националната памет”, изтъкна  краеведът и изследовател Иван Хаджийски.

Паметта на загиналите във войните заедно с членовете на иницитивния комитет в подкрепа на Георги Първанов и общинска администрация, почетоха много граждани и гости на Дупница, както и от Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Български антифашистки съюз, общински съветници, и заместник- областния управител на област Кюстендил Олег Велинов.