Децата на Велбъжд с победи във Футбол 7 и загуба във Футбол 9
Децата на Велбъжд с победи във Футбол 7 и загуба във Футбол 9 / Личен архив

Футболистите на "Велбъжд", родени 2004 година постигнаха шеста поредна победа в първенството Футбол 7. Децата, водени от треньорът Йордан Йовчев надиграха 6:3 над "Национал", въпреки че 3 пъти бяха догонващи в резултата. Хеттрик за голмайстора на тима Любослав Любомиров, 2 гола вкара Владимир Стефанов и едно попадение на Никола Станков. Успехът изведе "Велбъжд" на 4- то място с 29 точки. Двубоят им от 20- тия кръг с ДАФ, който трябваше да се играе на 31 май е отложен.
Първи точки загубиха в първенството Футбол 7, "група Б" допуснаха футболистите на "Велбъжд", родените 2003 г. Възпитаници на треньора Кирил Мицов завършиха 1:1 срещу ДИТ /2/, които поведоха в резултата, но с гол на Цветелин Стоичков, кюстендилци изравниха. Въпреки равенството, тимът остава едноличен лидер с актив от 31 точки. В следващият кръг, "Велбъжд" играят срещу деветия в класирането тим от Костинброд, в събота, от 09,00 часа.
Тимът на "Велбъжд", родени 2002 година бе разгромен от лидера в групата "Славия" със 7:0. След като в предишния кръг, кюстендилските деца, водени от Красимир Петков се наложиха над "Левски" с 2:1, сега не успяха да разкрият способностите си. "Велбъжд" е вече 7- ми в класирането, с 9 точки. В събота, 12- годишните играят срещу петия ЦСКА, от 09, 30 часа на Царско село.