Д- р Петър Димков препоръчва бъзов сироп за имунната система, но казва- няма универсални рецепти
Д- р Петър Димков препоръчва бъзов сироп за имунната система, но казва- няма универсални рецепти / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Универсални рецепти с билки няма, казва д-р Петър Димков, внук на известният народен лечител Петър Димков, който продължава делото на дядо си. Той гостува в Кюстендил по покана на читалище "Братство" и Българско географско дружество, като Синята зала на читалището бе изпълнена с хора, дошли да чуят повече за вълшебството на билките.

Д- р Петър Димков препоръчва бъзов сироп за имунната система, но казва- няма универсални рецепти
netinfo

"Колкото повече се връщаме към природата и ценностите на Земята, на която живеем, това ще бъде от полза за всички. Повече от 20 години се занимавам с методите на дядо ми и неговите начини на лечение, през последните 5- 6 години има по- голям интерес към природната медицина. Лошото е, че обичаме да бъдем от едната в другата крайност, но има връщане към природосъобразния начин на живот. Лечението, без значение на методите е нещо много сериозно и да се дават универсални рецепти е много несериозно. Рецептата е съобразена спрямо заболяването и състоянието на даден пациент", каза пред Дарик д- р Петър Димков.

Д- р Петър Димков препоръчва бъзов сироп за имунната система, но казва- няма универсални рецепти
netinfo

Рецептата на дядо му, която в последно време придобива голяма популярност е за бъзовия сироп. "Той е едно прекрасно имуностимулиращо средство, а в България расте в изобилие. Може да се дава профилактично на деца, на възрастни. Нашият български мед е уникален. Така наречените трапезни билки- мента, мащерка, риган, маточина, това са билки, които човек ежедневно може да употребява под формата на чай. Например, жълтия кантарион има чудесен антисептичен, антибактериален ефект и може да се ползва за профилактика", допълни лечителят.
Д- р Димков бе категоричен, че както на едно лекарство пише за какво се прилага, кога и с какви противопоказания, по същия начин трябва да се гледа на природната медицина и лечението с билки. Има билки с токсичен ефект при предозиране, заключи Петър Димков.