Четирима мъже от фамилията Гольовци нападнаха полицаи
Четирима мъже от фамилията Гольовци нападнаха полицаи / Дарик, архив

Четирима мъже от кюстендилския квартал "Изток" влезли във физическа саморазправа със служители на РУП Кюстендил. По неофициална информация на Дарик, те са от фамилията Гольовци.
Полицаите дали сигнал на 2-ма мъже да спрат каруцата си, натоварена с метални предмети, за извършване на проверка на ул. "Софийско шосе", снощи малко след 20.00 ч.

За да избегнат проверката, мъжете с каруцата направили опит да избягат по черен път в района, застигнати са. Към бегълците се присъединили още двама души и започнали да нападат полицаите. Ромите яростно нанасяли удари, ритници и отправяли закани. Полицаите са възпроизвели предупредителни изстрели, ползвали са физическа сила и помощни средства при задържането на братята Ю.А., на 33 г., Б.А., на 40 г., баща им А. Т.,  на 66 г. и Д. М., на 21 г., всички са известни на полицията с множество противозаконни деяния, осъждани са. Единият от тях е участник и в групата, която нападна и уби пазач на череши преди години в с. Шишковци.

С полицейска заповед, в ареста за 24 часа ще останат двамата братя и приятелят им Д.М. На двама служители на реда е направено медицинско освидетелстване за нанесени телесни повреди. Работата по случая продължава РУП Кюстендил, установява се обекта, от който е извършена кражбата на метали.