Дарение за болницата в Кюстендил
Дарение за болницата в Кюстендил / Влади Владимиров
Дарение на фризер за съхранение на антихемофилна плазма получи Кръвна станция в болницата в Кюстендил. Изпълнителният директор д- р Александър Величков посрещна в кабинета си режисьорът Душко Добрев и две от децата в театралната му трупа към НЧ “Пробуда”, които играха 6 пъти благотворително представлението си “Бременските музиканти”.
 
“С този благороден жест, който сте направили към болницата учите младите хора да имат съпричастност към всички останали. Човек трябва да работи не само за себе си, а и за околните, защото така осмисля съществуването си. Това, с което ни дарявате, служи за съхранение на кръв и кръвни продукти, неща които се ползват от болни в спешни ситуации и са жизнено важни”, заяви д- р Александър Величков, благодарейки на гостите си.
 
Началникът на отделението по Трансфузионна хематология д- р Десислава Илиева обясни, че това е антихемофилен фризер, който съхранява антихемофилната плазма, при определени условия, при които и се запазва цялата структура на факторите на съсирването. “При пациент в нужда е необходимо да се влеят точно тези фактори за да се спре кървенето. Благодаря на Бременските музиканти- младши, много представления изиграха, много пот изтече от тях, много съм им благодарна. Благодаря на всички дарители”, каза д- р Илиева. Нейна е и идеята за благотворителната кауза.

Дарение за болницата в Кюстендил
Влади Владимиров

“Това е един малък епизод от пътя на Бременските музиканти към Бремен. Децата не знаеха септември, когато се събрахме в трупата, когато започнахме работа, че им предстои такъв път. Те сами си избраха пиесата. Изведнъж се отдаде възможност на ощастливим Кръвния център на болницата в Кюстендил, което бе страхотно, много неочаквано, но не казаха – Защо? Изиграхме 6 представления. Искам да благодаря и на родителите, които живееха с мечтите по пътя на техните деца, това не се случва често. Децата живеят с мечтите на родителите си, но много рядко родителите живеят с мечтите на децата си”, коментира ръководителят на трупата Душко Добрев.
“Много се радваме, че помагаме на хората”, допълниха две от децата- актьори Мартин Чивийски и Лора Георгиева.

Дарение за болницата в Кюстендил
Влади Владимиров


 
Дарик- Кюстендил