Баскетболният отбор на Велбъжд 2002, момчета до 14 години продължава напред
Баскетболният отбор на Велбъжд 2002, момчета до 14 години продължава напред / Влади Владимиров, архив

Победа и загуба регистрира баскетболният отбор на "Велбъжд 2002", момчета до 14 години. В среща от втория кръг на група "Рила- Б", кюстендилци бяха разгромени от домакина "Рилски спортист"- Самоков с 108:11 точки. Възпитаниците на Владо Велинов се мобилизираха и победиха "Евробаскет"- Благоевград с 49:43.

След двете победи от първия кръг в Кюстендил, момчетата на "Велбъжд 2002" водят в класирането, като най- вероятно с "Рилски спортист" ще продължат в първата четворка, която ще бъде сформирана следващата година от "А" и "Б" група на зона "Рила".

В другия поток са отборите на "Балкан"- Ботевград, "Сити Юнивърсити"- Правец и "Видабаскет"- Видин.

Отборът на "Велбъжд 2002" е съставен основно от момчета, които са по- малки, 12- годишни и тези срещи се ползват за тяхното обиграване. Междуобластното първенство при 12- годишните продължава на 26- ти ноември в Самоков, като кюстендилци ще играят с двата отбора на "Рилски спортист".

На 27- ми ноември стартира и първенството при юношите старша възраст. Двубоите са в Благоевград, като "Велбъжд 2002" ще се противопостави на "Рилски спортист" и "Металург"- Перник.