Ангажимент за възстановяване на напоителните канали и евросредства обеща пред препълната зала в Драговищица Атанас Гергинов
Ангажимент за възстановяване на напоителните канали и евросредства обеща пред препълната зала в Драговищица Атанас Гергинов / БСП

Залата на читалището в село Драговищица едва събра хората дошли да се срещнат с кандидатa за кмет на община Кюстендил от Коалиция „За промяна" Атанас Гергинов и кандидатите от листат за общински съветници. Драговищица е едно от големите населени места в общината.
"46 години служих тук. Благодаря на всички, които са ме подкрепяли, както и на тези, които са ме критикували", каза развълнувано в началото на срещата досегашният кмет на селото Драголюб Стоянов.


Хората поставиха много въпроси. Проблемите с напояването и питейната вода бяха откроени, а те се оказват и проблеми на всички малки населени места. Жителите на Драговищица се оплакаха, че и двете черкви са в трагично състояние - едната е разцепена, а на другата камбанарията се нуждае от спешен ремонт. Засегнати бяха и темите за липсата на работни места и на инвеститори. Стана дума и, че община Кюстендил има нужда от реклама като туристическа дестинация.


„Обясних на хората, че в програмата си залагам преструктуриране на прословутия облигационен заем. Твърдя, че познавам пазара и финансовите институции и ще бъдат намерени по- добри условия за преструктуриране. Изцяло ще променим работата за изготвяне на европроекти и усвояване на евросредства. Това е шанс и на малките населени места за финансиране. Заявих, че залагам на възстановяване на напоителните канали, максимално бързо, за да може водата да достигне до земеделските ниви и масиви" каза кандидатът за кмет Атанас Гергинов.


Представена бе и Любка Лихарева, издигната за кмет на село Драговищица от инициативен комитет. "Живея тук и проблемите на селото не са ми чужди. Шансът на малките населени места са средствата от европроекти. Ако работим заедно, можем да постигнем всичко, за което мечтаем. Кметът трябва да бъде обединяваща фигура. Аз мога да бъда този човек, ако вие го пожелаете", заяви пред събралите се Любка Лихарева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!