940 са членовете на СОСЗР. Повечето от тях над 65-годишна възраст
940 са членовете на СОСЗР. Повечето от тях над 65-годишна възраст / Иво Кирилов,Дарик радио

940 са членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Кюстендилска област, това показва отчета на организацията за 2011 г. Той бе представен на събрание в Кюстендил. На него присъстваха и.д. областен управител Даниела Годинова, директорът на ОД на МВР-Кюстендил комисар Георги Джоглев, както и двама генерали от Македония.

"През 2011 г. новоприетите членове са 23-ма, отпаднали са 90, а 23 са починали. В съюза членуват и 105 жени. Добра работа през годината са свършили организациите в Кюстендил и Дупница, а незадоволителна тези в Невестино, Бобошево и Трекляно", заяви председателят на Областния съвет Йордан Шишков. Той отчете, че като цяло организацията е застаряваща като членовете до 45 години са 63, а тези над 65 г. - 537.

"Независимо от трудното време, в което живеем вие не забравяте и оставате верни на своя патриотизъм и родолюбие. В мое лице и на областна администрация ще имате един добър партньор. С вашето ръководство възнамеряваме да възстановим военните паметници в областта, както и да бъде създаден регистър за тях", каза пред присъстващите Годинова.

"Гордея се с вашето чувство на приобщеност към обществото. Областна дирекция на МВР е готово да си партнира с вас", обяви комисар Георги Джоглев.