5000 лева се губят от Дирекция по вероизповеданията до църковен храм в Сапарева баня
5000 лева се губят от Дирекция по вероизповеданията до църковен храм в Сапарева баня / Дарик Кюстендил, архив

5000 лв. за храм „Св. Архангел Михаил" в Сапарева баня не са получени по сметката на църковното настоятелство. Сигналът за изчезналите пари е подаден от отец Вергил Андреев, председател на църковното настоятелство.

От Дирекция „Вероизповедания" при Министерски съвет са отпуснали 5000 лв. за довършване на храм „Св. Архангел Михаил", при гробищния парк в Сапарева баня. "Средствата са отпуснати третото тримесечие на годината и е трябвало да бъдат преведени по банковата сметка на църковното настоятелство. Парите обаче липсват", обясни отец Вергил Андреев. Той е подал сигнал и очаква прокуратурата да направи проверка и да разбере къде са отишли парите. Разпечатка с банковата сметка е дадена в дирекция „Вероизповедания" обясни отец Верил.

„Волно или неволно е станала грешка някъде по пътя. Не искам да обвинявам никого" заяви още духовникът.

Отец Вергил допълни, че към 15 декември е трябвало да  изпрати в Дирекцията документ за изразходваните пари. Не е изпратен, тъй като парите не са постъпили по банковата сметка. Отчето обясни, че на художника, който е изрисувал храма все още не е платено поради същата причина.