Заловените в Хасково пласьори на амфетамин - част от група за международно разпространение
Заловените в Хасково пласьори на амфетамин - част от група за международно разпространение / netinfo

Състав на Окръжен съд Хасково постанови мярка “задържане под стража“ за 20-годишният Мюмюн Сълибрям от Хасково и 25-годишният Иван Пурнаров от Момчилград. Двамата са уличени в разпространение и трафик на наркотици. Те бяха заловени на 6 май в центъра на Хасково.

С тях беше задържан и 40-годишен мъж, който обаче по-късно бе освободен заради липса на доказателства за участието му в престъпната схема.

В момента на задържането Мюмюн Сълибрям е предавал на Иван Пурнаров 100 таблетки амфетамин, които били “мостра” предназначена за Момчилград. По-късно в дома на Мюмюн са открити още 4 300 таблетки амфетамин.

Според прокуратурата двамата задържани поддържат връзка с доставчик, който живее в чужбина и са включени в престъпна група осъществяваща трансграничен трафик на наркотични вещества.

Пред съда, защититниците на двамата поискаха налагането на по-леки мярки. Адвокатът на хасковлията заяви, че Мюмюн ще си признае, ако казуса се разглежда по съкратената процедура.

Защитата на Иван Пурнаров, представи болничен лист, според който, ден преди да бъде задържан, Иван е бил изписан от болница, където му е извършена операция в областта на кръста, с препоръка за 30 дневно домашно лечение.

С мотив, че има достатъчно уличаващи ги доказателства, и че могат да се укрият, съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение за Мюмюн Сълибрям и Иван Пурнаров.