/ iStock/Getty Images
Задържаха 33-годишен мъж, откраднал от скрин 24 грама златни накити, съобщиха от полицията в Хасково.

Полицията разследва няколко кражби през денонощието

На 13 ноември, той влязъл в къща в село Момково и задигнал оставени в скрин 24 грама златни накити. След сигнал от 32-годишната собственичка към полицейското управление, мъжът от същото село е установен и задържан. Той признал за деянието си и върнал с протокол инкриминираното злато.

Задържаха мъж, заредил гориво и избягал без да плати

От полицията съобщават и за още една кражба - в ареста в Харманли е бил и 43-годишен мъж от града. Преди два дни, той откраднал от 22-годишен младеж златен синджир с тегло 90 грама, 50 евро и 80 лева. След задържането си е признал за кражбата пред разследващите.

Задържаха младеж в момент на кражба

При друг случай - самопризнания за откраднати 20 лева от хранителен магазин е направил и 22-годишно момче от село Добрич. На 13 ноември, той ги задигнал от бакалията на селото след като взломил прозореца й.

Румънец открадна Ауди от автокъща в Димитровград

От бюлетина съобщават и за още кражби - с 24-часова мярка на задържане са и двама хасковлии на възраст 36 и 33 г. На 13 ноември, пред магазин на булевард „България“, те заплашили с нож 35-годишен свой познат и му поискали пари.

26-годишен харманлиец е задържан за кражба

Потърпевшият успял да влезе в магазина и да позвъни в полицията. Малко по-късно двамата са установени и задържани по стартиралото досъдебно производство.