За първокласниците в Минерални бани няма топло мляко
За първокласниците в Минерални бани няма топло мляко / netinfo
Община Ивайловград е областният отличник в изпълнението на социалната програма „Чаша топло мляко и закуска”, най-много нарушения в доставките за първокласници ресорната дирекция е констатирала в Димитровград. От месец по програмата се хранят и учениците в Стамболово. Все още договор за доставка на закуски не е сключило нито едно от 5 училища в община Минерални бани. Програмата обхваща над 8 000 първокласници в общо 73 уличища от областта, отчетоха от социалната дирекция. 90 на сто от децата обаче получават чай, или сок вместо препоръчителното мляко.

Спортните си екипи вече са получили всички подпомагани първокласници в областта, до понеделник в социалната дирекция се очакват и зимните якета за 1036 деца, а най-късно до 15 декември трябва да бъдат получени и обувките.

Заради повече от допустимите 5 неизвинени отсъствия от училище на децата си надбавки за октомври няма да получат 61 семейства от областта. Най-много от час бягат хасковските ученици, най-дисциплинирани са в Любимец, Маджарово и Симеоновград, отчита социалната дирекция.