Димитровград
Димитровград / Дарик радио, Хасково
Димитровградчани, които живеят на ул. „Добри Чинтулов“, „Кооперативна“ и „Любен Каравелов“ се заканват да започнат верижен протест, ако бъде разрешено застрояване на зелена площ в района. Хората се събраха там, за да заявят, че не са доволни от декларираните намерения на терена да се строи сграда. За тях научили от уведомление, че на 9 май в общината е започнала процедура за промяна на статута. На 16 май искането било разглеждано на Общински Експертен съвет, разказаха хората и искаха да знаят кое налага тази спешност.

Димитровград
Дарик радио, Хасково


По разказите на живущите в района въпросният имот е общински, а съсобственик е частна фирма, която в близост има фабрика за кожени изделия. Точно тя е заявила в администрацията инвестиционни намерения. Според хората- за да строи общежитие за чуждестранни работници. Искаме да знаем какви са конкретните инвестиционните намерения, заявиха недоволните.

Димитровград
Дарик радио, Хасково


В понеделник да стартират събиране на подписка от живеещите в района-  улиците "Любен Каравелов", "Добри Чинтулов" и "Кооперативна" и да внесат колективна жалба в общината, се разбраха участниците в срещата.
 

Димитровград
Дарик радио, Хасково


Те се заканиха още от началото на новата седмица да се събират всеки ден в 18 часа, докато не получат информация какво ще се изгражда на терена, като заявиха, че са готови да вложат и лични средства, за да се направи в зелената площ парк или фитнес на открито. Настояват лично кметът Иво Димов да се срещне с тях и да разясни какво предвижда внесеното в администрацията инвестиционно намерение.

Димитровград
Дарик радио, Хасково


Това са пълни инсинуации, инициирани от няколко души. Нито ще се строи бежански лагер, нито бежански център там и всичко е в рамките на закона. Има подадено искане за обособяване на терен от частна фирма, която има сграда на това място. Според искането, там ще се строи офис сграда, категоричен бе димитровградският кмет, потърсен за коментар.

Той съобщи още, че Общинският Експертен съвет към момента не е дал съгласие за строеж, заради неясноти в искането.