Тодор Караиванов е новият шеф на Митница Свиленград
Тодор Караиванов е новият шеф на Митница Свиленград / netinfo

Тодор Караиванов е новият началник на Митница Свиленград, назначен със заповед на директора на Агенцията с днешна дата. Караиванов има 14-годишен стаж в митницата и е заемал длъжностите "митнически инспектор", "началник сектор" и "началник отдел".

Има над 20 успешно завършени квалификационни курса в областта на митническото разследване и разузнаване (включително стоки с двойна употреба, защита правата на интелектуалната собственост, анализ на риска и др.), както и в областта на управлението и модернизирането на митническата администрация. Носител е на редица професионални отличия. Награден е с грамота на Световната митническа организация (2005 г.) за активната му работа срещу митническите измами. През 2008 г. получава статуетка "Държавен служител със съществен принос в закрилата на интелектуалната собственост" - отличие на музикалната, филмовата и софтуерната индустрия в България.

Завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски", магистър по математика и информатика. Женен, с едно дете.

"2011 г. е обявена от Световната митническа администрация за година на знанието, използвано като катализатор на успехите. Това до голяма степен съвпада и с моята философия за развитието на митническата администрация. Като ръководител ще поставям акцент върху обучението и квалификацията", заяви новият шеф на свиленградската митница.

Назначението на Караиванов е след проведен конкурс за началник на митницата в Свиленград.