кметство
кметство / Дарик радио, Архив
Административен съд-Хасково /ХАС/ отмени заповедта на кмета Добри Беливанов, с която бе уволнена Деляна Панайотова, главен архитект на общината. Преди време градоначалникът издаде заповед, с която освободи Панайотова заради системни нарушения. Тогава от кметството разпространиха информация, че тя не се е явявала на работа, че не е представила навреме болнични и др. Уволнението стана факт след взето решение от Дисциплинарен състав в общината.

Деляна Панайотова е обжалвала пред съда. Според магистратите, е следвало за всяко отделно нарушение да й се налага наказание, а не ад хок, защото законодателят е използвал думата – „нарушение” в единствено число. Освен това, съдебната инстанция приема, че е било накърнено правото на защита на Панайотова, защото в самото начало тя не е знаела дисциплинарното си обвинение. От решението става ясно още, че  уволнената, която е дъщеря на общинския съветник Антон Иванов от ГЕРБ, не е била изслушана.

Решението на съдия Кремена Костова-Грозева може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд. Към този момент няма информация дали от кметството ще се възползват от това си право.