От българското по-хубаво няма
От българското по-хубаво няма / Дарик радио-Хасково
Стотици подкрепиха: "От българското по-хубаво няма"
93016
Стотици подкрепиха: "От българското по-хубаво няма"
  • Стотици подкрепиха: "От българското по-хубаво няма"
Фолклорният концерт „От българското по-хубаво няма“ препълни снощи хасковската зала „Дружба“. Концертът бе организиран от кандидатите за народни представители на „Реформаторски блок- Глас народен“ в Хасковския избирателен район и в него участваха преди всичко местни ансамбли и млади таланти. Пред пълната зала водещият Красимир Ранков представи кандидатите от листата, чийто водач е Стефан Димитров.

„Ако искаме да я има България, трябва да съхраним българското, традицията, а това минава през фолклора. От българското по-хубаво няма“, заяви водачът на листата. Организирането на фолклорен концерт с такава програма той мотивира с това, че региона има своите изявени таланти, покорили и световни сцени, на които много от българските политици никога няма да бъдат. Нека подкрепяме нашите даровити деца и младежи и се радваме на успехите им, пожела Стефан Димитров.

От българското по-хубаво няма
Дарик радио-Хасково

Приоритетите на „Реформаторски блок- Глас народен“ представиха накратко кандидатите за народни представители от листата на коалицията в Хасковско Димо Стоянов, Ангел Хаджиангелов  и Светла Василева, като акцентираха върху необходимостта от подкрепа и развитие на земеделието, модерно образование и реформирана правосъдна система. Време е вече справедливост за хората да означава правосъдие, а правосъдието да е справедливост, посочи вторият в листата- адвокат Димо Стоянов.

От българското по-хубаво няма
Дарик радио-Хасково

В концерта, който започва веднага след кратките политически послания, се представиха родената в Свиленград и вече известна певица Надя Казакова, младите надежди Донна Латева, Диан Делев, Тереза Желязкова, ДВГ „Изворче“ от Минерални бани и 4 фолклорни ансамбъла: “Звездица” от Димитровград, “Южняци”, “Китна Тракия” и “Златка Тракия” от Хасково и “Хорищенци” от Харманли. Водещ бе известният актьор Красимир Ранков. Чуйте звукова картина в приложения файл.