Станишев: Щом местните червени си искат Станчев, аз нямам какво да кажа
Станишев: Щом местните червени си искат Станчев, аз нямам какво да кажа / Сергей Станишев с Емилия Масларова и общинския лидер на социалистите Иван Станчев

Уважавам всяко едно ръководство, което е получило подкрепата на членския състав на своята организация, заяви днес в Хасково лидерът на БСП Сергей Станишев. Той призна, че събраните гласове на миналите избори от партията не са достатъчни и че ще има разговори с организациите на всички нива с цел постигането на максимален резултат на следващия вот.

Няма да коментирам апела на председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс да се извинявам на ГЕРБ, заяви Станишев. Ясно е, хората там са вкарани в една схема от депутатите на ГЕРБ. Когато бях избрах за президент на ПЕС, призивът на Бойко Борисов към ЕНП бе: спасявайте правителството. Ние с г-н Мартенс се познаваме отдавна, имаме си диалог като лидери на две европейски политически формации и той ще бъде достоверно информиран за много неща, за които е бил подведен, каза Станишев. На напомнянето, че това изказване идва от най-високо ниво и все пак предполага някакъв коментар, соцлидерът заяви: не по-малко високо от моето. (Припомняме, че лидерът на ЕНП поиска от Станишев да се извини на ГЕРБ заради изгазването му, че ако едно правителство не си отиде по демократичен начин, ще си отиде по друг).

ГЕРБ са готови на всичко, за да останат на власт, дори когато са загубили доверието на хората, каза Станишев и добави, че управляващите готвят манипулации и фалшификации на изборите. Той заяви, че това личи от намерението на ГЕРБ за промени в изборния кодекс - партиите да нямат право да получават официални копия от протоколите на секционните комисии, както и рязко да се ограничи достъпът на наблюдатели от гражданските организации в работата на СИК-овете.

Според Станишев това правителство е най-слабото от началото на прехода досега, по-слабо дори от това на Жан Виденов.

Сергей Станишев бе в Хасково по повод 120-годишнината от създаването на местната партийна организация.