/ Дарик радио, Хасково
Смениха шефовете на съда днес, когато се отбелязват 140 години от първата българска Конституция. Местата на административни ръководители заеха учениците от гимназията по туризъм „Александър Паскалев” - Александър Димитров и Десислава Чепилова.

Откриха изложба за Конституцията в Хасково

Това обаче стана в рамките на инициативите - „Отворени врати” и „Председател за един ден”. След днешния празник на магистратите да изкарат мандатите си отново ще бъдат Миглена Тянкова на Окръжен съд Хасково и Пламен Георгиев на Районен съд Хасково.

В рамките на празничния ден Александър Димитров и Десислава Чепилова разпределиха новопостъпилите дела в Районен съд Хасково. Със системата за случайно разпределение на делата, казусите се паднаха да бъдат разглеждани по същество от Пламен Георгиев.

ученици станаха шефове на съда за ден
Дарик радио, Хасково

По-късно в Съдебната палата бе открита изложба с картини на членовете на школата по приложни изкуства „Колорит”. 4 от творбите са със съдебна насоченост. Изложбата има благотворителен характер и събраните средства ще бъдат дарени за 13 годишния Дани. Детето страда от мускулна дистрофия - тип Дюшен.

Гост в съдебната палата днес бе и кметът на Хасково Добри Беливанов. Мероприятията по честването на празника продължават и утре, когато ще бъде разигран симулативен процес.

Подробности в информационната ни емисия в 15.30 часа.