След 3 месеца полиция и прокуратура съобщават за скандал с депутат
След 3 месеца полиция и прокуратура съобщават за скандал с депутат / netinfo

След като повече от 3 месеца полицията и прокуратурата криеха за скандала около хасковския депутат Иван Стаматов и синът му, днес в бюлетина на ОДП-Хасково е публикувана информация по случая.

Както и Дарик радио съобщи 31-годишният барман Дичо Таранакиев твърди, че е бит от народния представител и синът му. За инцидента медиите разбраха от самия пострадал.

Днес от полицията заявяват, че по повод нарастналия журналистически интерес и интерпретации, след съгласуване с Районна прокуратура –Хасково ни представят хронологичната и фактическа информация по случая.

На 28.05.2006г около 09,15ч в дежурната част на РПУ-Хасково е получено съобщение от дежурния екип на Спешна помощ, че при тях е настанено лице, пострадало от побой пише днес полицията. Не е ясно защо обаче, в ежедневния полицейски бюлетин на следващия ден, пък и през останалите дни, не присъства информация, че в града ни е извършено подобно престъпление.

Днес от полицията информират че, пред органите на реда Транакиев разказва, че е бил на празненството по случай откриването на депутатския хотел и че около 04-05ч е излязъл навън да подиша чист въздух.

 Обяснява, че тръгнал през гориста месност и бил нападнат в гръб от неизвестен брой лица, от които получил удар в задната част на главата и загубил съзнание. Когато дошъл на себе си се качил в хотелската си стая и заспал. В 09 ч на другия ден бил откаран в ЦСНМП от негови познати.

Написал е саморъчно обяснение, в което е заявил и, че след като му бъде изготвено съдебно-медицинско удостоверение от съдебен лекар ще реши дали да подаде жалба за случилото се.

В обясненията си Транакиев изрично не е посочил кои лица са му нанесли побой допълват от полицията. На 29 май той по собствено желание напуска хирургичното отделение.

Едва на 8 юни в Районна прокуратура – Хасково е постъпила молба от Дичо Транакиев, затова че на 28 май в Хасково му бил нанесен побой от множество лица между които били и Георги Стаматов и Иван Стаматов, в резултат на който му били причинени телесни увреждания.

С разпореждане от 9 май на Районна прокуратура – Хасково молбата на Транакиев е изпратена в РПУ-Хасково за извършване на проверка информира още полицията днес.

Поради установяване на свидетели от други региони и изискване на медицинска документация е поискано удължаване на срока на проверката и тя е приключила на 4 август, след което е изпратена по компетентност в Районна прокуратура – Хасково.

С постановление от 7 август на Районна прокуратура е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, което към досегашния момент е на производство.

Все още няма официална информация дали депутатът Иван Стаматов и синът му Георги Стаматов, за които барманът твърди, че са го пребили са дали обяснения по случая.