/ Община Минерални бани
Участниците от Ретро рали „Марица 2019” посрещнаха в Община Минерални бани. Ралито се провежда за осма поредна година, като стартът му бе в Пловдив на 17 май, а финалът е на 19 май в Александруполис.

Тази година в ралито участват общо 42 автомобила, от които 37 са състезатели и 7 участници са просто фенове извън състезателната програма. Най-малката участничка е 6-месечната Михаела.

Ретро рали, Минерални бани
Община Минерални бани

Сред ретро колите се открояваха „Кадилак Севиля”, „Порше”, Мерцедеси и ситроени от различни марки и години. Представени бяха и няколко возила от времето на социализма, а една от големите атракции беше патрулка „Москвич” на Българската Народна Милиция.

Ретро рали, Минерални бани
Община Минерални бани

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, цялата общинска администрация и много граждани посрещнаха участниците в ралито на паркинга пред общината. Почетна купа на собственика на спортен автомобил „Остин Спринт” модел 1969 г. Шаап Акташ връчи Искендер.

Турският бизнесмен е един от големите чуждестранни инвеститори в България. Притежава фабрика за производство на въздушни възглавници за тирове. Той е и един от основните спонсори на ралито от самото му начало.

Ретро рали, Минерални бани
Община Минерални бани

Участниците в ралито също връчиха купа и медал на кмета на националния курорт. След кратка почивка те се отправиха към следващия етап на състезанието.