/ Дарик радио, Хасково
нападнал полицай в Хасково
99643
нападнал полицай в Хасково
  • нападнал полицай в Хасково
Обвиненият в едро хулиганство Александър Янакиев от село Криво поле поиска да бъде на свобода, а не в ареста. Това стана днес на заседание в Районен съд-Хасково, когато от прокуратурата поискаха да бъде задържан под стража.

Вчера от полицията и прокуратурата съобщиха, че 31-годишният мъж, който е осъждан вече, е отказал да напусне хасковско заведение. След това е ругал, наплюл и ухапал полицай. От МВР информираха още, че е опитал да се самонарани в патрулката, докато е бил отвеждан към полицията.

Мъж от Криво поле нахапа полицай

Днес в съда Янакиев се кръстеше пред съдия Нели Иванова, че това не отговаря на истината и че е бил бит от полицаите. Освен това поиска да бъде на свобода, защото приятелката му е с проблемна бременност и той искал да бъде до нея.

"Не съм удрял полицай. Точно обратното стана. Те ме биха. Загубих съзнание, освестих в РПУ-то. Не съм посягал на полицаи, те се заяждаха", каза Александър Янакиев". 

От прокуратурата заявиха, че обвиняемият трябва да бъде в ареста. Обвинителят посочи, че е с лоши характеристични данни, че е осъждан. Съдът постанови той да остане в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд-Хасково. 

Още подробности в звуковия файл: