/ Снимка: Дарик, архив
31-годишен мъж е задържан за закана и телесна повреда на полицай. В 1:45 часа в полицията е получен сигнал от диспечер на частна охранителна фирма, че от заведение в комплекс „Веспрем“ в Хасково е задействан паник бутон с искане за съдействие.

Простреляха ловец край Гълъбец

На място са изпратени 2 автопатрула, които са установили, че в заведението е Александър Янакиев който не желае да си тръгне. Същият е отказал да представи документите си за самоличност и е поканен да посети полицейското управление.

Поставени са му белезници и е качен в патрулния автомобил. Влизайки вътре, мъжът започнал да крещи и да удря главата си в прозорец на колата, крещейки и заплашвайки полицаите със саморазправа.

След 2 месеца разследване: Освободиха ром, ударил полицай в Хасково

Един от тях се е опитал да го успокои и да спре самонараняванията, когато е ухапан по лявото рамо от задържания. От държавното обвинение информираха още, че задържаният е и наплюл униформения. 

Мъжът от село Криво поле, който е познайник на полицията, е задържан до 24 часа. Александър Янакиев по данни на прокуратурата вече е осъждан за хулиганство. В МВР регистрите той има и палежи и нанасяне на телесни повреди.