Пръскат срещу комари в Димитровград за четвърти път
Пръскат срещу комари в Димитровград за четвърти път / Darik News, архив

Четвърти етап от дезинсекцията срещу имаго на комари на улични дървета, храсти и зелени площи в Димитровград започва днес, като ще продължи и утре. Пръскането ще е по график, късно вечерта. Това е последният етап от планираната през летните месеци четирикратна дезинсекция срещу имаго на комари, уточняват от общината.

Това лято комарите са истинска напаст в Димитровград, оплакват се хората. Вече и препаратите не им действат. Чудим се какво да предприемем, коментират собственици на заведения. В почти всяко предлагат на клиентите си различни пръскала и мазила, или слагат на масата специални свещи против комари. В кв. Простор, по поречието на река Марица те са на рояци. Същото е и на стадионите, жалват се граждани, които вечер спортуват там. В централната част на града не е по-различно, заради влажните мазета на т. нар. сталинистки блокчета. Много дъжд се изля това лято, сега пък е адска жега и явно в такова време комарите виреят най-добре, коментират хората. Надяват се дезинсекцията, която от общината предприемат тази вечер и утре да реши проблема поне за известно време.

Графикът за пръскане е:

14.08.2014г.(четвъртък)- кв. „Раковски “, кв. „Каменец, кв. „Простор” „кв. „Славянски”,  стадион „Миньор”, стадион „Химик”,  тревни площи в централна градска част, по бул. „Г. С. Раковски “ , бул. „България “, бул. „Димитър Благоев, парк „Марица”, парк „П. Пенев “ , парк „Вапцаров”, МБАЛ „Св. Екатерина”, МБАЛ „Детско отделение”, кв. „Марийно”, кв. „Черноконево и др.

15.08.2014г.(петък) – Паркова площ в кв.44-градина „Болницата”, улични дървета, храсти и зелени площи на ул. „Първи май”, ул. „Оборище”, бул. „Хр.Ботев”,ул.„Бузлуджа”, ул. „Ем. Станев”, бул. „Никола Вапцаров”, кв. „Черноконево”, Парк”Черноконево”, езерна група в източната част на парк „Пеньо Пенев”, кв. „Марийно” и кв. „Черноконево”, дворове на детски градини и учебни заведения и др.

При неблагоприятни метереологични условия – дъжд или силен вятър, е възможно той да претърпи промени. Изпълнител на услугата е пловдивска фирма, а използваните препарати са с карантинен срок 24 часа, уточняват от общинската администрация.