Приемат документи за средства от общинския фонд Ин витро в Димитровград
Приемат документи за средства от общинския фонд Ин витро в Димитровград / Darik News, архив

Стартира приемът на документи от кандидати за финансова помощ от общинския фонд „Ин витро” в Димитровград, като срокът е до 15 септември, информират от администрацията. Средствата се разпределят съгласно правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. След промяна в него се отпускат пари и за лечение на бременни жени с автоимунни заболявания, с цел да се избегнат усложнения за правилното износване на плода и раждане на здраво дете.

Критериите за финансово подпомагане на нуждаещите се, както и необходимите документи могат да се видят на сайта на Община Димитровград, в раздел Дейности и услуги. След попълването им се внасят на гише № 1 в сградата  на общинска администрация, първи етаж, в запечатан плик, на който са изписани трите имена на кандидата, адрес, телефон за връзка и текст „За финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция”.

 

Общинският фонд „Ин витро” в Димитровград действа от 2013 г., след като на последната си сесия от предходната местният парламент единодушно прие предложението на Катя Панева за учредяването му. Панева е и председател на комисията, която разглежда постъпилите заявления.