/ iStock/Getty Images
Прокуратурата в Хасково внесе в съда обвинителен акт спрямо банкова служителка на 58 г. за присвояване на пари от чужда банкова сметка, съобщиха от обвинението.

В периода от 19 февруари 2018 г. до 11 април 2019 г. обвиняемата изтеглила в клон на банка в Димитровград сумата от 1430 лева от разплащателна сметка на 86-годишна жена.

Обвиняват мъж за измама при финансиране на къща за гости в Девин

Тя е предадена на съд и по още три обвинения - за съставяне на неистински документи, за издаване и получаване на допълнителна банкова карта на името на пострадалата, както и за използването на банковата карта без съгласието на титуляра, допълниха от прокуратурата.

Обвиняемата имала служебен достъп до сметката на пострадалата. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с точност наличностите по сметката си, защото в нея постъпвали пари от пенсията, от социални помощи, и от сина й, който работел в чужбина.

Тя изтеглила няколко пъти пари от сметката на пострадалата. Тя първо изготвила фалшиви документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това по същия начин се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр пострадалата жена, като с нея извършвала покупки от магазини и теглила суми от банкомати.