Политически конфликт проваля новия музей на Хасково?
Политически конфликт проваля новия музей на Хасково? / netinfo
Тютюневият склад, в който Община Хасково планира да бъде изграден новия исторически музей, ще бъде продаден на търг, в който по условие кметството няма право да участва, съобщи кметът Георги Иванов. Въпреки предварителните договорки, в резултат на които вече е изработен идейния проект, ликвидаторите на „Хасково Табак” са задвижили процедура, според която за складовете могат да наддават само лицензирани търговци на тютюн. Така Община Хасково по условие няма право да участва в търга.

Трите склада се продават заедно за 1 милион и 500 хиляди лева, като купувачът им трябва да плати и 800 хиляди лева за наличния в тях тютюн.

Преговорите са водени с ликвидатора на „Хасково БТ” Мюмюн Искендер, обяви градоначалникът и коментира промяната в позицията на тютюневото дружество като следизборно разчистване на сметки. Заради постигнатата договореност Община Хасково не е предприела никакви действия срещу фабриката, която дължи на кметството над 900 хиляди лева.

Три фирми са закупили документи за предстоящия в сряда търг. Зад тях ясно прозират интересите на хора, които не са от тютюневия бранш и по този случай прокуратурата трабва да се самосезира, заяви Георги Иванов.