Пътна полиция
Пътна полиция / БГНЕС
Полицията в цялата Хасковска област засилва днес и утре мерките по пътя заради студентския празник – 8-ми декември. Пътните полицаи ще проверяват водачите за правоспособност, употреба на алкохол и спазване на скоростните режими, съобщиха от полицията.

Управителите и охраната на заведения за развлечение и хранене ще бъдат предупредени да вземат превантивни мерки за предотвратяване на опити за управление на автомобили от лица в нетрезво състояние.

За безопасно пътуване по време на предстоящите празници, пътна полиция препоръчва на студентите да се погрижат за техническото състояние на автомобила, с който ще се придвижват към местата за празнуване. При пътуване на по-дълго разстояние  - до заведение, хижа или хотел в планината, те трябва да предвидят възможна промяна в метеорологичните условия и да оборудват автомобила със зимни гуми и вериги против сняг, да се уверят че осветителната и отоплителната система на колата са в изправност и да си осигурят водач, с достатъчно опит зад волана, посъветваха от полицията в Хасково.

ОД МВР-Хасково пожелава на всички студенти разумно поведение зад волана и приятни преживявания по време на празника.