/ ОД на МВР-Хасково
Главният секретар на МВР Петър Тодоров представи новия директор на ОД на МВР-Хасково пред ръководния състав на дирекцията, съобщиха от полицията.

Със заповед на вътрешния министър старши комисар Николов е временно преназначен на длъжността директор на хасковската дирекция. Пред състава той заяви, че идва от една динамична структура и силно вярва, че тази увереност и енергия ще бъдат пренесени и тук, за да се продължи изпълнението на приоритетите на Министерство на вътрешните работи.

ОД на МВР-Хасково

Старши комисар Любомир Николов е започнал работа в системата на МВР през 2002 г. като сержант в СДВР. След 2003 г. е заемал последователно длъжностите разузнавач в сектор „Икономическа полиция“-СДВР и разузнавач в сектор „Фалшификации“ в ГДБОП (2011-2013г.), след което за период от 2 г. е преназначен на изпълнителска длъжност в отдел „Икономическа полиция“ към СДВР.

От 2016 г. последователно е заемал длъжностите разузнавач, началник сектор, началник отдел в ГДБОП и от юни 2021 г. е заместник-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

През годините многократно е награждаван с писмени похвали, обявяване на благодарност, колективна и индивидуална парични награди, както и с почетни знаци на МВР III-та и II-ра степен от министъра на вътрешните работи.

Главният секретар Петър Тодоров изказа благодарност към досегашния директор старши комисар Атанас Ненков за положените усилия и оцени положително постигнатите резултати в работата му. „Поради своята експертиза и професионални умения и знания се взе решение, че той ще бъде изключително полезен в този период в София за подпомагане решенията по отношение на регион Хасково във връзка с предстоящите избори“, подчерта главният секретар.

В тази връзка е преназначен на длъжността  директор в „Звено за подпомагане на министъра” към Ръководство на МВР. Главен комисар Петър Тодоров със заповед на министъра на МВР временно преназначи на длъжността заместник директор на ОД на МВР комисар Красимир Кирилов.

Комисар Красимир Кирилов е завършил Академията на МВР. Кариерата му стартира през 1992 г. в криминална полиция на РУ-Монтана. През годините е заемал множество ръководни длъжности - началник група „Престъпления по пътищата“, началник сектор в Криминална полиция в същото управление, началник РУ-Ботевград и директор на ОДМВР-Монтана.

Работил е и в Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР. До момента е изпълнявал длъжността началник на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР-София.

Доскорошният заместник-директор на хасковската дирекция комисар Николай Бакърджиев прекрати по собствено желание служебните си правоотношения.