/ iStock/Getty Images
Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността заместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Радослав Начев, съобщиха от ОД на МВР.

На 8 декември официално той бе представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва специалност „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“ в Академия на МВР. 

ОД на МВР-Пловдив

Същата година започва работа като полицейски инспектор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР-Пловдив.

От 2011 г. са му възложени функции по непосредствено ръководство и управление на този сектор, а през 2013 г., след успешно издържан конкурс за израстване в категория, става негов началник.

През 2015 г. е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение.

От декември същата година до встъпването му като заместник-директор на ОД на МВР, работи в Столична дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел „Пътна полиция“.

За постигнати високи резултати през професионалния си стаж в МВР Начев многократно е получавал награди.