/ МВР
Полицаи от РУ-Хасково образуваха две досъдебни производства за държане на дрога.
 
Вчера, служители от участъка в с.Стамболово са проверили дом в с.Поповец, обитаван от 36-годишен мъж. В градината на къщата са открити 3 саксии със засято растение, а в една от стаите - 180 таблетки с форма на патешко краче - амфетамин. Мъжът е задържан до 24 часа.
 
По същото време криминалисти от хасковското управление са проверили имот във вилна зона „Кенана“. В двора му, собственост на 64-годишен мъж са открити 3 засадени растения от рода на конопа. Операцията по държане и разпространение на дрога е продължила и в Свиленград.
 
При проверка на автомобил „Фолксваген“, паркиран пред местен хотел и управляван от 27-годишен младеж със спътник на 24 г., е открит полиетиленов плик със суха зелена листна маса. Полевия нарко тест е отчел, че вида й е марихуана, а теглото - 0,8 грама. По случая е заведено бързо производство.
 
Същото производство е стартирало и в РУ-Димитровград срещу 28-годишен хасковлия. При обиск в него са намерени 7 топчета със суха листна маса - марихуана с тегло 5,20 грама. Познайникът на полицията ги е предал доброволно с протокол.

Акцията е приключила с проверка на 18-годишно момче в Хасково. Общинските полицаи са открили в него саморъчно свита цигара и станиолова сгъвка с марихуана. Теглото им е 1,5 грама. Момчето е задържано до 24 часа.