Хасково, Ритуал по поднасяне на венци и цветя
Хасково, Ритуал по поднасяне на венци и цветя / Община Хасково
Ритуал по повод 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за Освобождението се проведе в Хасково пред бюст паметника на поета-революционер. Ритуалът започна веднага след воя на сирените в 12 часа. В него участваха кметът на община Хасково Добри Беливанов, народните представители Евгения Ангелова и Митко Полихронов, представителна рота от хасковското поделение, председателят на общинския съвет Таня Захариева, областният управител Станислав Дечев, общински съветници, представители на политически и патриотични организации, граждани. Те поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев под съпровода на Духов оркестър-Хасково.

Хасково, Ритуал по поднасяне на венци и цветя
Община Хасково

В словото си кметът заяви: „Нека продължаваме да се уповаваме на Ботевите стихове и  предаваме чист спомена за неговото дело на идните поколения! Поклон пред паметта на Христо Ботев!“

Димитровград, Ритуал по поднасяне на венци и цветя
Дарик радио, Хасково

С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Ботев и Димитровград почете 2 юни. Венци и цветя през паметника на площад “Освобождение” поднесоха от ръководството на общината, общински съветници, учители, ученици и граждани.

Ученици представиха рецитал по стихове на Ботев. В програмата на честването се включи и общинският Забавно-духов оркестър.