/ Дарик радио, Архив
„Личен почетен знак първа степен - златен” ще бъде присъден на окръжния съдия Господинка Пейчева. Днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши Пейчева да бъде поощрена при пенсионирането си през януари. Отличието е за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Предложението бе подкрепено от 10 души.

Прокуратурата в Хасково предаде 51 на съд през ноември

Господинка Пейчева, която преди години осъди ефективно на 5 години разстреляния Иван Тодоров-Доктора, ще излезе в пенсия от 9 януари. Така на дневен ред отново изплува въпросът, дали бройката, която се овакантява ще бъде взета и дадена на софийските съдилища или ще се запази и така да бъде дадена възможност за израстването на друг съдия.

От известно време практиката на ВСС е да съкращава щатове от страната и да се дават на софийските съдилища, защото там натовареността е много голяма. Говори се, че кадровиците и сега ще постъпят така. Черно на бяло обаче засега няма нищо.

Освен това неофициално се казва, че една съдийска бройка ще бъде взета и от Районен съд-Свиленград. Там един от правораздавателите ще замине за столицата.