От площад Поезия започна мащабният ремонт в центъра на Димитровград
От площад Поезия започна мащабният ремонт в центъра на Димитровград / Дарик радио, Хасково

С демонтиране на пейките от амфитеатралната част на площад „Поезия“ в Димитровград днес започнаха ремонтните дейности по мащабния проект на общината на стойност над 5 млн. лв. за реконструкция и модернизация на централната пешеходна алея. Първата копка бе направена символично в края на миналата седмица, като целта е ремонтите да са приключили за 70-годишнината на града на 2 септември 2017 г.

От площад Поезия започна мащабният ремонт в центъра на Димитровград
netinfo

Проектът е първият от Инвестиционната програма на общината на стойност близо 18 млн. лв. и интегрирания й план. В частта на площад „Поезия“ той предвижда обновяване и разширяване на стъпаловидното водно огледало, светлинни и водни ефекти, осъвременяване на амфитеатралната част, направа на две нови рампи за инвалиди и преместване на паметника „Трите музи“ в южния край на площада.

От площад Поезия започна мащабният ремонт в центъра на Димитровград
netinfo

 

Ремонтните работи стартират сега, тъй като трябва да бъдат спазени сроковете на финансиращата ОП „Региони в растеж“, като е предвидено поради невъзможност да продължат заради зимните условия, да бъдат прекъсвани за определен период, коментира кметът на Димитровград Иво Димов. Чуйте го с още информация за проекта, аргументите той да бъде предпочетен и сроковете за изпълнението му.