Община Димитровград грейва в художествено осветление за юбилея
Община Димитровград грейва в художествено осветление за юбилея / netinfo
На две сцени ще се провеждат концертите, посветени на юбилея 60 години Димитровград. Публиката ще може да слуша състави като Сигнал, Мери бойс бенд, дует Мания, Ивана и много други в парк “Марица” както и от сцената на площад “България”.

Организационният комитет по честване на годишнината днес утвърди окончателната културна програма, която е съпътствана и от откриване на реконструирани и ремонтирани обекти в общината, съобщи кметът Димитър Хаджииванов.

В програмата на тържествата, които започват от 25 август, ще прозвучи песента, написана специално за Димитровград и изпята от Ваня Костова. Слово се очаква да произнесе и президентът Георги Първанов, под чийто патронаж се провеждат празниците.

За юбилея сградата на общинска администрация ще грейне в художествено осветление, а покани да присъстват на тържествата са изпратени към десетки успели в професията си димитровградчани.

110 хиляди лева е бюджетът, с който се организират културните празници. В последните три дни на откритите сцени ще се изявят над 700 читалищни дейци.