Момичетата от  Любимец блеснаха като най-добрите волейболистки сред гимназистките
Момичетата от Любимец блеснаха като най-добрите волейболистки сред гимназистките / Община Любимец

Момичетата от СОУ "Желязко Терпешев" станаха областен първенец за 11-12 клас на ученическите волейболни игри, проведени в Свиленград на 11 март, похвалиха се от местната администрация. След оспорвана игра любимчанките победиха отборите на Димитровград и Свиленград с 2:0 гейма, а на финала, в много оспорван  мач, успяха да  победят връстниците си от хасковската ГПЧЕ "Асен Златаров" с 2:1.  Основните играчи на отбора на езиковата гимназия са момичета от волейболния клуб от Любимец, което направи играта още по-оспорвана и интересна. Така на практика финалът бе между състезателките от клуба.

С тази победа момичетата от местния клуб се класираха за участие в Зонално първенство, което ще се проведе в края на м. април тази година в Кърджали.

Няколко дни по-рано, на 7 и 8 март, девойки старша възраст участваха в Държавно първенство по волейбол в Казанлък. Там те направиха две поредни победи над отборите на Нова Загора и Сливен с по 3:0 гейма и загубиха от отбора на Ямбол с 3:1. Така в крайното класиране на регион Странджа се наредиха на 4 място от общо осем отбора.

На 9 март в Димитровград се проведе ученическо първенство за момичета 5-7 клас. Девойките младша възраст успяха да победят отбора на Община Хасково с 2:0 гейма, но загубиха от отбора на Димитровград с 0:2. Крайното класиране не им дава право на участие в предстоящото Зонално първенство.