Международният турнир по борба за деца в Димитровград вече с името на Еню Вълчев
Международният турнир по борба за деца в Димитровград вече с името на Еню Вълчев / DarikNews и СКБ-Димитровград, Архив

Международният турнир по борба за деца, домакин на който е Димитровград, вече носи името на легендарния български борец Еню Вълчев. Така състезанието е записано и в официалния календар на Българската федерация по борба.

Деветото издание на турнира стартира от 9 ч. днес в спортна зала "Младост". В него ще участват над 150 състезатели от общо 20 клуба, 7 от които- чуждестранни. За състезанието пристигнаха отбори от Молдова, Украйна, Македония, Турция и България.

В миналогодишното издание на турнира СКБ "Димитровград" завоюва общо 15 медала, като златни медалисти станаха Владимир Тодоров (24 кг), Кристиян Димов (50 кг), Таня Тенева (54 кг), Никола Нейчев (38 кг) и Атанас Димитров (42 кг).

Международният турнир по борба за деца в Димитровград вече с името на Еню Вълчев
netinfo

 

През месец юни т.г. в Димитровград бе открит и първият паметник на легендарния български борец Еню Вълчев, изграден по инициатива на семейството му. На откриването тогава присъстваха синът на бореца Теньо Вълчев, негови близки, приятели, бивши и настоящи борци, както и президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, който обяви, че федерацията ще подкрепи турнир с името на Еню Вълчев, чийто домакин ще е Димитровград.