Мария Габриел в Хасково
Мария Габриел в Хасково / ПП ГЕРБ, Хасково
Мария Габриел в Хасково
101459
Мария Габриел в Хасково
  • Мария Габриел в Хасково

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за депутати в ЕП Мария Габриел посети хасковското основно училище „Шандор Петьофи“.  Учебното заведение е реновирано по проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в град Хасково” на ОП„Региони в растеж”. По същия проект е реновирана още една учебна сграда, тази на ОУ„Св.Иван Рилски” и четири детски градини и ясли в Хасково. Общата стойност на проекта е  17 милиона лева. 
 

Мария Габриел в Хасково
ПП ГЕРБ, Хасково

„Две години след обновяването му училище „Шандор Петьофи“ е много по-уютно и топло, защото вече не е само една ремонтирана сграда, а дом на знанието и на децата“, каза областният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев. Директорът на училището Антоанета Петрова подчерта, че с всеки изминал ден децата и учителите създават нови условия за учене и творчество. Вече има модерна библиотека  с „Поща за приказки“, а всяка година провеждат  инициативата „Подари книга вместо цвете на учителя“. Така  фондът на библиотеката се обновява, а децата са ангажирани с нейното опазване, подчерта директорът. Тя изтъкна, че най-атрактивни за децата са Клубовете по Роботика и по Екология.
 

Мария Габриел в Хасково
ПП ГЕРБ, Хасково


В компютърния свят на училище „Шандор Петьофи“ Мария Габриел видя на практика внедрени новите технологии, работа с 3D -макети и дори с робот, изработен от учениците. „Интересът на децата към новите технологии е много позитивен. Трябва да стимулираме този интерес , но и да работим за безопасност на он- лайн пространството. Затова ние искаме да насърчим критичното мислене у децата и да провокираме нуждата от знание. Защото новите технологии са преди всичко възможност, а не заплаха“, подчерта еврокомисар Мария Габриел. Чуйте я в приложения файл.
 

Мария Габриел в Хасково
ПП ГЕРБ, Хасково

В рамките на визитата си в Хасково тя и народният представител от ГЕРБ Евгения Ангелова се срещнаха и с директора на ДГ“Слънце“ Ана Йорданова. В работата си с най-малките педагогът изтъкна, че новите технологии също намират приложение, но преди всичко детските педагози искат да развиват емоционалната интелигентност на децата.

В Хасково Мария Габриел беше специален гост на откриването на Изложба и награждаване на лауреатите от 10-я юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници". Той се организира с подкрепата на Еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел и се реализира,благодарение на творческата работа на Компютърна школа „Вале“ Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!