Луд плаши полицията с бомба, праща роза на дипломати
Луд плаши полицията с бомба, праща роза на дипломати / netinfo

Полицията в Димитровград днес следобед бе евакуирана, а  районът около сградата отцепен за близо час заради сигнал за поставено взривно устройство. От областната дирекция в Хасково потвърдиха  за сигнала.

Автор на заплахата е психично болният Петър Петров от с. Горски извор, който от дълго време тормозел униформените с жалби и  неизпълними желания.  За бомбата обаче, полицията била информирана от  посолство на чужда страна у нас, където мъжът изпратил колет с роза  и писмо, в което освен инструкции на коя негова любима певица да бъде доставена пратката имало и закана за взрив в управлението на Димитровград.

Въпреки че сигналът изглеждал доста недостоверен, от полицията предприели всички необходими действия при получаване на  подобна заплаха. Сградата била отцепена и претърсена, а служителите- евакуирани. Процедурата продължила близо час, след което униформените се върнали по работните си места.

Петър Петров е добре познат не само на полицията в Димитровград. Мъжът, който е с диагноза тежка шизофрения  почти всеки месец  пишел сигнали и жалби до ВКП,  които били препращани по компетентност на районната прокуратура в града, потвърди районния прокурор Атанас Палхутев. В писмата си до магистратите душевноболният мъж често описвал и обектите на сексуалните си желания, сред които фигурирали и дами в тоги и униформи, и дори  искал да му осигурят брониран автомобил.

 

Заради неадекватното му поведение Петров нееднократно е бил въдворяван  за лечение в психиатрия. Той не е семеен и живее при родителите си в с. Горски извор. Въпреки заболяването му до момента той не е проявявал агресия.