Кметът на Димитровград посрещна гости от Айзенхютенщат
Кметът на Димитровград посрещна гости от Айзенхютенщат / Община Димитровград

Възможностите за инвестиции, опита и посоката за работа в областта на туризма и културния обмен обсъди днес кметът на Димитровград Иво Димов с кмета на немския му побратимен град Айзенхютенщат Дагмар Пюшел, която заедно с директора „Градско и икономическо развитие, култура и спорт” Франк-Уве Герлах е на двудневно посещение.

Предвид сходствата между двете населени места кметът на Димитровград, който е и в Управителния съвет на Асоциация АТРИУМ покани Айзенхютенщад да се включи към нея.

След работната среща, в която участва и заместник-кметът Яшо Минков, гостите посетиха историческия музей, дом-музей "Пеньо Пенев", галерия "Петко Чурчулиев", Александровска гробница и Извора на Нимфите край с. Каснаково. Предстои да разгледат и прочутия Димитровградски пазар, към който проявиха специален интерес.

 

Г-жа Пюшел и г-н Герлах са в България по повод участието им в бизнес форум за  насърчаване на външнотърговските отношения между двете страни, който се проведе преди ден в София и бе организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара и Центърът за инвестиции Източен Бранденбург ГмбХ.