Кметът: Може да остана още един мандат заради паркинга на 21 век”
Кметът: Може да остана още един мандат заради паркинга на 21 век” / Dariknews.bg, архив
Кметът: Може да остана още един мандат заради паркинга на "21 век”
80729
Кметът: Може да остана още един мандат заради паркинга на "21 век”
  • Кметът: Може да остана още един мандат заради паркинга на "21 век”

"Изграждането на 6-етажен паркинг пред комплекс „21 век” е част от това, което може някой ден да ме накара да остана още един мандат”, заяви на днешната сесия кметът Георги Иванов в отговор на въпрос на съветника от ГЕРБ Антон Иванов, който попита какво е станало с идеята за изграждането на въпросния паркинг. Освен това Антон Иванов попита нарочно ли на входа на града откъм Димитровград и после през цялата централна градска част да има табели с текст „Маказа - Гърция”, които насочват изцяло транзитното движение през центъра на града към Кърджали. „Така се затруднява и без това тежкият трафик в този участък”, каза Иванов и попита още дали целта не е да минават покрай хотел "Ретро”.

Градоначалникът отговори, че за въпросния паркинг вече е изготвен нов проект от италианци. „Колкото до хотела ми, какво ви бърка той? Аз заяждам ли се за вашия?”, попита риторично кметът. Той допълни, че табелите се слагат там заради чужденците, за да бъдат прекарвани през красивите части на града, а не през ромските махали.

„Според закона кметът определя правилата за движение в един град. Ако се кандидатирате отново и станете кмет, ако искате, го прекарайте и през Свиленград”, каза Георги Иванов.

Спора на Георги Иванов и Антон Иванов чуйте в звуковия файл: