Митнически служители откриха недекларирана валута с левова равностойност над 1 950 000 лева при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция "Митници".

Обявиха кое е най-голямото количество валута, задържано на „Капитан Андреево“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

На 11 юни, на пункт "Капитан Андреево" пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. В превозното средство, с шофьор - турски гражданин, пътували още двама шофьори и двама пасажери.

По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при което са отбелязани необичайни плътности около задната дясна гума.

Агенция

При последвалия физически контрол е открит специално изграден тайник, в който са били укрити 34 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 1 000 285 евро с левова равностойност 1 956 387 лева.

По случая се води разследване. Двамата турски граждани - на 57 и на 50 г. са привлечени като обвиняеми. Установено е, че единият е склонил другият да му осигури място, в което да укрие носената от него валута, като обещал да му даде 500 евро.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратурата.