Хасковската гимназия по туризъм с бронзов медал за Южна България
Хасковската гимназия по туризъм с бронзов медал за Южна България / ПГТ „Александър Паскалев” -Хасково

Трето място за отборно представяне сред 17 училища от Южна България спечели хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев” на регионално състезание в Сопот.  Единадесетокласничката Деница Красенова получи бронзов медал в категорията „Най-добър млад барман”.  Училището се представи и в другите три категории- за най-добър млад готвач, сервитьор и хлебар-сладкар. Деница е представила два вида коктейли – безалкохолен и на основата на шампанско, като за 7 минути е приготвила  5 коктейла, разказват от гимназията. С отличните си умения  момичето се класира за националното състезание.

Хасковската гимназия по туризъм с бронзов медал за Южна България
netinfo

Там ще се представи и участникът на гимназията в категория „Най-добър млад готвач”- Рейхан Иляз от 11 „б” клас. Темата в неговата категория е била „Автентични ястия от региона”. Момчето е показало вариация на качамак с елементи на флорална кулинария и бонбони от свинско филе, аранжирани с хумус. Рейхан е впечатлил журито и с приготвения от него десерт – брауни с нахут и рожков, както и с демонстрираните иновации в останалите рецепти, разказват от гимназията.

 

Силното представяне и на Моника Стефанова при „Хлебар-сладкар” и на Ива Колева в категория „Сервитьор” класира училището на трето място в Южна България.