Гришо хвърля ръкавицата на Джокович в Париж
Гришо хвърля ръкавицата на Джокович в Париж / Gulliver/GettyImages

Първата ни ракета Григор Димитров ще хвърли ръкавицата на Новак Джокович в третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд над 4.3 милиона евро.

Лидерът в световната ранглиста победи Жил Мюлер (Люксембург) с 6:3, 6:4 за 80 минути на корта. Сърбинът е четирикратен шампион във френската столица и защитава титлата си от миналия сезон. Джокович на два пъти спечели подаването на Мюлер, записа три аса и не допусна нито един пробив в срещата.

За участието си в третия кръг на турнира в Париж Григор Димитров има гарантирани 48 645 евро от наградния фонд, както и 90 точки за класацията на АТП.

До момента хасковлията има една победа в общо шестте си двубоя срещу Новак Джокович. Двубоят е днес на централния корт, като ще бъде трети в програмата и ще започне в следобедните часове.

Григор Димитров отстрани кипъреца Маркос Багдатис в първия си мач от турнира от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд над 4.3 милиона евро.

Гришо спечели първия сет със 6:3, а след това, още преди старта на втория сет, Багдатис се отказа. Така Димитров прескочи в трети кръг на надпреварата за около половин час игра, след като мачът се забави с повече от час.

Григор Димитров и партньорът му на двойки Айсам-ул-Хак Куреши от Пакистан стигнаха до 1/4-финалите на Мастърса в Париж. Двамата надиграха вторите в схемата и бивши №1 в света Джейми Мъри от Великобритания и Бруно Соареш от Бразилия с 6:4, 3:6, 10:6 след час и 20 минути игра.

На четвъртфиналите Гришо и Куреши очакват спечелилите в мача между №6 в схемата Марсело Мело (Бразилия)/Вашек Поспишил (Канада) и Филип Колшрайбер (Германия)/Доминик Тийм (Австрия).