Емилия Масларова иска промени в изборното законодателство
Емилия Масларова иска промени в изборното законодателство / netinfo

Като тежка загуба определи БСП резултата си на парламентарния вот в Хасковска област. Единственият хасковски представител на социалистите в следващото Народно събрание ще бъде водачът на листата Емилия Масларова.

Според нея, сред причините за този резултат е и факта, че БСП понася отговорността за говоренето и поведението на един от коалиционните партньори и провокираната от него антивълна. Моята позиция в Народното събрание ще бъде за промяна в изборното законодателство, след която съдбата на България да определят хората, които живеят и работят в страната, обяви Емилия Масларова.

Жалко е, че един качествен кандидат като Райна Йовчева, не спечели мажоритарния вот в Хасково, коментира Емилия Масларова. В региона има рекорден брой недействителни мажоритарни бюлетини - над 21 000. В много от тях не е отбелязан кандидат, което според Емилия Масларова означава, че голяма част от хората или не са били достатъчно информирани, или са били информирани как да пуснат бюлетина без да гласуват.

Според областния лидер на БСП Минка Русева, общинските червени организации са работили за листата и мажоритарния кандидат на Коалиция за България. Политическа отговорност обаче ще бъде понесена и това ще се случи след анализ на резултатите.

Мажоритарният кандидат Райна Йовчева коментира загубата като неочаквано тежка. След кратка почивка, областният управител ще се върне в кабинета си до решение на новото правителство. Каквото и да се случи, ще продължа да работя в полза на регионалното развитие и Хасковска област, обяви Райна Йовчева.

През септември във всички общини в областта ще бъдат открити приемни за граждани на депутата от Коалиция за България Емилия Масларова.