Обс-Димитровград прие Бюджет`2018
Обс-Димитровград прие Бюджет`2018 / Дарик радио, Хасково
За присъждането на Национална и Международна литературни награди „Пеньо Пенев” за 2018г. ще гласуват днес общинските съветници. Процедурата е нова и е съгласно приетата миналата година наредба за символиката, отличията и наградите на община Димитровград. Лауреатите са избрани от комисията, назначена със заповед на кмета Иво Димов, сред направените от 13 културни институции и неправителствени организации 4 предложения за носители на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” и 3  за международната, е записано в докладната.

37 докладни записки включва проектът за дневен ред на сесията. Сред акцентите са също утвърждаването на д-р Матей Матеев за втори мандат, като управител на болницата „Св. Екатерина“ след проведения конкурс и приемането на решение за временно преместване на Зеленчуковия пазар заради предстоящата модернизация на т. нар. Бабин пазар. С 50 на сто по-ниски такси да заплащат на новото място търговците предлага кметът Иво Димов.

Днес димитровградските съветници трябва да разгледат също: Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците за 2018г.,  Общинска стратегия за развитие на младежта и план за действие по нея, Годишен мониторингов доклад за 2017г. за изпълнението на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги и годишен план за тях, Отчет за състоянието на общинската собственост и управлението й, както и годишен отчет за изпълнението на концесионните договори за 2017г.

Димитровград да отбележи Световния ден за информираност за аутизма предлага в докладна председателят на СГ „Да за Димитровград“ Стефан Димитров. Социалната услуга „Обществена трапезария” и отпускането еднократна финансова помощ по местната наредба за трима нуждаещи се от средства за лечение ще разглеждат още съветниците в Димитровград.