Димитровградчанин обвинен за педофилия от прокуратурата в Пловдив
Димитровградчанин обвинен за педофилия от прокуратурата в Пловдив / netinfo

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишният димитровградчанин А.А. за „извършване на действия на полово удовлетворение с лица от същия пол, ненавършили 14-годишна възраст и за държане чрез компютърна система на порнографски материали”. Престъпленията са по чл. 157 ал. 3 във връзка с чл. 26 ал. 1 и по чл. 159 ал. 6 от Наказателния кодекс, уточняват от Окръжна прокуратура-Пловдив.

40-годишният мъж е предаден на съд за това, че в условията на продължавано престъпление на неустановени дати през януари и февруари 2015 г., в Пловдив, е извършил пет пъти действия на полово сношение и полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-години- 13-годишно момче. Също на неустановена дата през януари 2015 г. е извършил действия на полово сношение и с друго 13-годишно момче.

На 9 март 2015 г. в Пловдив е държал за себе си чрез мобилен телефон и CD – карта порнографски материали за създаването, на които е използвано лице, ненавършило 18 години. По делото е установено, че той канил децата в апартамент, който обитавал, черпел ги с кафе, сок и цигари и им обещавал да им даде по 10 лв., ако се съгласят на полово сношение с него.

Мъжът е бил осъждан с влязла в законна сила присъда от 17 март 2011 г. на Окръжен съд-Пловдив за престъпление по чл. 157 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс –извършване на действия за полово удовлетворение с лица от същия пол, ненавършили 14 г. и за престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс, за което му е било наложено едно най-тежко общо наказание в размер на две години и единадесет месеца, което е било увеличено с още една година и пет месеца при първоначален общ режим. На 29 август 2013 г. той е изтърпял наложеното му наказание и е бил освободен от затвора.

Разпитан в хода на досъдебното производство. се е признал за виновен и излага собствена версия за случилото се. Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, три съдебни експертизи: психиатрична, психологическа и техническа, протоколи за оглед, веществени доказателства и др.

А.А. е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“ от 13 март 2015 г. и се намира в затвора в Пловдив.

 

Предстои Районен съд-Пловдив да определи дата за първото заседание по делото.