Димитровград подготвя празненство за китайската Нова година
Димитровград подготвя празненство за китайската Нова година / Община Димитровград

Китайския празник на пролетта – Нова година по лунния календар ще честват в Димитровград, информират от общината. Празненството ще е в театъра „Апостол Карамитев” от 18 ч., като програмата започва час по-рано- от 17 ч. във фоайето с традиционна китайска чаена церемония, калиграфия и китайски рисунки. Концертът от 18 ч. включва  тайдзи шан, китайски танци, китайси песни,   модно шоу и още изненади, които организаторите пазят в тайна.

В отбелязването на китайската Нова година специално участие ще вземат  Гао Уей – доброволка от Китай, денс център „Галаксико”  и ДВГ „Слънчогледи” към Детския и младежки център ,  ученици от ЕГ „Д-р Иван Богоров”, ПМГ „Иван Вазов”, ОУ „Алеко Константинов”, ОУ „Пенчо Славейков” и СОУ „Любен Каравелов”, както  и  учители-доброволци по китайски език.

Организатори са ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”- Институт „Конфуций” , Община Димитровград и Детски и младежки център. За декорите на сцената и специална тематична китайска експозиция и атмосфера ще съдействат Исторически музей-Димитровград и скулпторът Гроздан Грозев- председател на комисията по култура в местния парламент.

 

Всички желаещи да присъстват могат да получат своята покана-пропуск от Детски и младежки център, уточняват организаторите.