театрални празници в Хасково
театрални празници в Хасково / Дарик радио, Хасково
театрални празници в Хасково
101640
театрални празници в Хасково
  • театрални празници в Хасково
За 14-та поредна година в Хасково ще се проведе театралния фестивал. Фестът е предвиден от 10-ти до 16-ти юни. Амбицията на директора на хасковския театър „Иван Димов” Стелиян Николов е фестивалът да стане международен.

И тази година публиката ще види различни жанрови представления, освен това организаторите са предвидили нови неща.

Театралните празници са част от културния календар на общината. Тази година от бюджета са отделени 18 000 лв., за провеждането му. През 2018 г от кметството бяха дадени 12 000 лв. Мотото отново е – „Театър, обичам те”.

Откриването на фестивала ще започне с представлението „Дебелянов и ангелите” на пловдивския театър. За първи път тази година в областния град ще бъде показан мюзикъл с кукли за възрастни. Ценителите на театралното изкуство ще видят още „Лъжата” и „Истината” от Флориан Зелер. А за финал на празниците организаторите са подготвили „Тя, Той и още двама-трима”.

И тази година ще има музикална програма, която ще продължи 3 дни. На брифинг Стелиян Николов обяви, че е имало хора, които са били против музикалната програма.  

Още чуйте в звуковия файл от директора на театъра Стелиян Николов и колегата му Петър Влайков, който е  сред организаторите.