Церемонията Каунъ, дрифт и концерт на Сигнал в празничния хасковски афиш
Церемонията Каунъ, дрифт и концерт на Сигнал в празничния хасковски афиш / DarikNews

С лекоатлетическия крос „Ванко Дяков" стартираха в 9.30 ч. от кино „Химик” тържествата за Деня на Хасково днес. Финалът на кроса е на площад „Свобода” в 11 ч., където ще бъдат наградени и победителите.

В 10 ч. в градската градина ще бъде засадено дърво и положена капсула с послания към бъдещите поколения  -  „120 години озеленяване в Хасково".

Програмата продължава с детската театрална постановка „Пепеляшка" от 11.30 ч. на пл. „Свобода”-

В 16.00 ч. в регионалната библиотека „Хр. Смирненски" е премиерата на литературен алманах „Поетите на Хасково и Крушевац".

Концерт на групи за стари градски песни „Нежни думи" и „Детелини" ще започне в 18 ч. на площад „Свобода". В 18.30 ч. на картинг – пистата край Хасково е обявено автомобилно състезание тайм-атак и дрифт.

Церемонията „Хасковски каунь" е от 19 ч. днес в театър „Иван Димов. Половин час по-късно- в 19.30 ч. на КСК „Спартак" димитровградският младежки денс център „Галаксико" ще представи спектакъла „Viva la dance" със специалното участие на премиер - солистите на  Софийската опера и балет  - Дарина Бедева, Марта Петкова, Росен Канев и Никола Хаджитанев.

В навечерието на Деня на Хасково 8 септември, от 21 ч. тази вечер на КСК „Спартак" ще има концерт на група „Сигнал".